Første danske cateringvirksomhed får sikkerhedsgodkendelse

Bon Appetit Group A/S har som den første danske cateringvirksomhed fået en særlig sikkerhedsgodkendelse som leverandør til lufthavne og flyvninger. Det er EU, der som led i terrorsikringen nu stiller nye, strenge krav til håndteringen af varer, herunder mad, der skal leveres til lufthavne og flyselskaber. EU-kravene er særdeles skrappe, men det er Bon Appetit Groups  interne krav også. Derfor var der ikke langt til at få den særlige godkendelse.

Når der eksempelvis står SAS, Norwegian eller Københavns Lufthavne på emballagen, træder et helt nyt og omfattende regelsæt i kraft hos Bon Appetit Group. Selskabet leverer måltider til mennesker på farten og har i forvejen masser af regler at leve op til – ikke mindst interne kvalitetskrav. Nu har EU med en ny forordning føjet yderligere til den lange liste af krav, men denne gang handler det ikke om kvaliteten af måltiderne eller håndteringen af råvarer.

Strenge krav er hverdag

De nye krav til Bon Appetit Group handler om flysikkerhed og terrorsikring, og det er ikke nødvendigvis noget, en fødevarevirksomhed er vant til at bekymre sig om til daglig.

”Men vi leverer tusindvis af måltider hver dag til eks. Skandinaviske lufthavne og flyselskaber, og her er kravene til sikkerhed – som de fleste ved – ekstremt strenge,” siger Bon Appetit Groups direktør Søren Schlüter.

Tidligere har lufthavnen haft ansvaret for at screene og scanne de færdige måltider og andre varer, som bliver leveret til flyvninger og til lufthavnens butikker. Med de nye EU-regler er det ansvar nu lagt ud til leverandørerne selv og altså også til Bon Appetit Group.

”Det betyder rent praktisk, at i det øjeblik et måltid bliver pakket og får en label på, der afslører, at det skal leveres i lufthavnen, så skal vi kunne garantere en lang række ting. F.eks. at kun sikkerhedsgodkendte medarbejdere har adgang til varerne, og at de bliver opbevaret, så ingen uvedkommende kan komme i nærheden af dem. Vi skal endda stå inde for, at den chauffør fra et andet firma, som henter måltiderne hos os og leverer dem i lufthavnen, er sikkerhedsgodkendt og følger samtlige sikkerhedsprocedurer,” forklarer Søren Schlüter.

Processerne var på plads

Den lange liste af nye krav kan måske synes voldsom og uoverskuelig for mange. Det var den nu ikke for Bon Appetit Group.

”Vi er en seriøs og professionel fødevarevirksomhed og har i forvejen rigtig godt styr på vores interne processer og arbejdsgange, fordi vi er vant til at skulle leve op til mange andre strenge krav og regler omkring fødevarer. De nye tiltag har medført en omfattende sikkerhedsuddannelse af mange medarbejdere og en etablering af en decideret sikkerhedsorganisation i virksomheden. Derudover har vi ændret en del i de fysiske rammer for at efterkomme kravene, men det har været en meget spændende proces for virksomheden, og vi er stolte af godkendelsen, fortæller Søren Schlüter.

Han glæder sig over det interne løft, som sikkerhedsgodkendelsen også giver:

”Selvfølgelig betyder det noget i forhold til vores kunder, at vi er de første i Danmark, der får den her godkendelse. Men det giver også et løft internt. Godkendelsen er et skulderklap til de medarbejdere, der hver dag knokler for at leve op til de i forvejen strenge krav, som både kunder, myndigheder og vi selv stiller til vores virksomhed. Vi ved selv, at vi er en professionel virksomhed med styr på tingene, men det giver altid et løft at få andres ord for det – og endda få papir på det,” vurderer Søren Schlüter.

 

For yderligere oplysninger om Bon Appetit se www.bagroup.dk og kontakt gerne direktør Søren Schlüter, på tlf. 2830 0404.